KAZERNE INVENTORY LAB: APTUM LIGHTING

Ontwerpduo & Cleary LED

Kazerne Lab

Binnen Kazerne Lab werken professionele creatieven cross-over met andere (economische) sectoren aan producten, inzichten en prikkels voor actuele vraagstukken. Met hun frisse blik en omdenken voorzien ze actuele sociale, culturele en economische vraagstukken van inspiratie, nieuwe perspectieven en antwoorden. Dat klinkt misschien hoogdravend, maar is uiterst praktisch bedoeld.

Het Lab is geen fysieke werkplaats maar een project waaraan in de hoofden en ruimten van de participanten wordt gewerkt.

Social Design Lab

Binnen het social design Lab onderzoeken participanten de open vraag hoe zij kunnen bijdragen aan een meer leefbare wereld van morgen.

Inventory Lab

Binnen het inventory Lab werken designers samen met de regionale maakindustrie aan innovatieve horeca-inventaris.

THANKS

Brabant C, Cultuur Eindhoven, Stichting Doen, Driven by Design, Metropool Regio Eindhoven, VSB fonds.

Custom Lichtinstallaties

Ontwerpduo ontwierp samen met Cleary Led een innovatieve verlichtingslijn die bestaat uit grafische vormen die zowel custom made als in serie wordt toegepast. De basisproducten vierkant, driehoek, cirkel, lijn, bol en zigzag kunnen eindeloos gecombineerd en uitgebreid worden. Dit blijkt een schot in de roos: het nieuwe merk Aptum brengt hen veel nieuwe business en slaat internationaal aan in zowel de consumentenmarkt als bij (interieur)architecten. Bijvoorbeeld in het TQ-gebouw in Eindhoven en het Stedelijk Museum Amsterdam hangen grote installaties. De verlichting wordt via de designers vermarkt.

www.aptumlighting.com

Kazerne Social Design Lab

Met dank aan Metropool Regio Eindhoven gaan designers en andere creatieven innovatieve nieuwe cross-sectorale samenwerkingen aan, wordt hun inzicht in de toegevoegde waarde van expertise vergroot en op innovatieve wijze inventaris geworven, ontwikkeld en aan publiek getoond.

CREDITS

• Ontwerpduo
• Cleary LED

FONDSEN

• Metropool Regio Eindhoven