KAZERNE LAB: SOCIAL PRIDE

Joost van Bleiswijk searching for Participants

Joost van Bleiswijk onderzoekt waarom mensen hun eigen omgeving verpesten.

Kazerne Lab

Binnen Kazerne Lab werken professionele creatieven cross-over met andere (economische) sectoren aan producten, inzichten en prikkels voor actuele vraagstukken. Met hun frisse blik en omdenken voorzien ze actuele sociale, culturele en economische vraagstukken van inspiratie, nieuwe perspectieven en antwoorden. Dat klinkt misschien hoogdravend, maar is uiterst praktisch bedoeld.

Het Lab is geen fysieke werkplaats maar een project waaraan in de hoofden en ruimten van de participanten wordt gewerkt.

Social Design Lab

Binnen het social design Lab onderzoeken participanten de open vraag hoe zij kunnen bijdragen aan een meer leefbare wereld van morgen.

Inventory Lab

Binnen het inventory Lab werken designers samen met de regionale maakindustrie aan innovatieve horeca-inventaris.

THANKS

Brabant C, Cultuur Eindhoven, Stichting Doen, Driven by Design, Metropool Regio Eindhoven, VSB fonds.

Vandalisme

Joost van Bleiswijk onderzoekt waarom mensen hun eigen omgeving verpesten. Hoe is het bijvoorbeeld mogelijk dat iemand niet een eigen telefoon, maar wel het bushokje voor de deur vernielt? Kan een designer daarvoor iets bedenken? Wie of wat is dan nog meer nodig? Wordt het een dienst, zoals een bewustwordingsproject, of toch een preventieproduct, zoals een hufterproof-antigraffiti-bushalte? Voor het Kazerne Lab project Social Pride ging Joost van Bleiswijk met Jeroen Junte in debat, tijdens de Volkskrantdag DDW 2014.

Participeren?
Bijdragen aan het tegengaan van vandalisme door deze aanknopingspunten om te zetten in acties en producten? Mail uw gegevens naar info@kazerne.com. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op over de mogelijkheden.

 

Kazerne Social Design Lab

Met dank aan Stichting DOEN werken kunstenaars, designers en andere creatieven cross-over aan nieuwe inzichten voor maatschappelijke vragen. Met hun frisse blik en omdenken voorzien ze actuele sociale, culturele en economische vraagstukken van inspiratie, nieuwe perspectieven en antwoorden. Dat klinkt misschien hoogdravend, maar is uiterst praktisch bedoeld.

CREDITS

• Joost van Bleiswijk
• Jeroen Junte

FONDSEN

• Stichting DOEN

SPONSORS

• BNO
• Ruud Balk
• Jonathan Marks
• Dekkers communicatie