KAZERNE LAB: Funding and construction models for heritage

Geert Bogaard, Harrie van Helmond & Sanne de Koning

Kazerne Lab

Binnen Kazerne Lab werken professionele creatieven cross-over met andere (economische) sectoren aan producten, inzichten en prikkels voor actuele vraagstukken. Met hun frisse blik en omdenken voorzien ze actuele sociale, culturele en economische vraagstukken van inspiratie, nieuwe perspectieven en antwoorden. Dat klinkt misschien hoogdravend, maar is uiterst praktisch bedoeld.

Het Lab is geen fysieke werkplaats maar een project waaraan in de hoofden en ruimten van de participanten wordt gewerkt.

Social Design Lab

Binnen het social design Lab onderzoeken participanten de open vraag hoe zij kunnen bijdragen aan een meer leefbare wereld van morgen.

Inventory Lab

Binnen het inventory Lab werken designers samen met de regionale maakindustrie aan innovatieve horeca-inventaris.

THANKS

Brabant C, Cultuur Eindhoven, Stichting Doen, Driven by Design, Metropool Regio Eindhoven, VSB fonds.

Erfgoed behouden

Hoe kan erfgoed worden behouden, in een nieuwe economische realiteit? Wat zijn juridische consequenties van innovatieve financiering zoals tribefunding? Architect Harrie van Helmond, erfgoedspecialist Sanne de Koning en culturele conceptontwikkelaar Geert Bogaard onderzochten of de aanpak van Kazerne valt uit te bouwen naar een algemene handleiding voor de herbestemming van erfgoed.

 

CREDITS

• Geert Bogaard
• Harrie van Helmond
• Sanne de Koning