Recalculating Route – Floris Schoonderbeek

Zoeken, ervaren, proberen. Beleving is elementair om een duurzame gedragsverandering te bewerkstelligen. Vanuit de overtuiging dat een nieuwe notie over een rijk bestaan essentieel is voelt ontwerper Floris Schoonderbeek de urgentie om producten te ontwikkelen die nieuwe gewoontes en bevindingen in zich dragen. Rond zijn mobiele werkplaats Fieldstation nodigde hij andere denkers en doeners uit om spelenderwijs producten te realiseren die bijdragen aan een natuur-inclusief en kwalitatief hoogwaardig bestaan. Een aanmoediging om een andere afslag te nemen.

 

Reserveer hier een tijdslot om de expositie te bezoeken (gratis).

HERFST 2020 — VOORJAAR 2021

Expositie Design
Floris Schoonderbeek

Floris Schoonderbeek

Floris Schoonderbeek studeerde Productdesign aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. In 2003 studeerde hij nog korte tijd aan de Design Academy Eindhoven, maar besloot al snel zijn eigen studio op te richten. Gedreven om eigenhandig de wereld te veranderen richtte hij in 2007 zijn eigen productlabel Weltevree op. Weltevree is inmiddels uitgegroeid tot een succesvol, gerenommeerd en onderscheidend productlabel.

Als ontwerper voelt Floris Schoonderbeek de noodzaak om te zoeken naar nieuwe gewoontes en nieuwe producten, voor een natuur-inclusief en kwalitatief hoogwaardig bestaan. Met een zelfgebouwde camper als mobiele werkplaats is hij op pad gegaan, om samen met andere denkers en doeners te zoeken, te ervaren, te beleven en te proberen. Met als doel tot nieuwe oplossingen te komen, maakt Recalculating Route het ontwerpproces en de zoektocht die aan oplossingen vooraf gaat inzichtelijk. “Door het experiment aan te gaan en dingen te doen, leer je de techniek en kwaliteit van de ervaring goed begrijpen. Je voelt wat de sensatie of beleving van een product is”, aldus Floris. Die beleving is essentieel bij de positieve gedragsverandering die door het gebruik van deze producten moet ontstaan, en die nodig is voor een brede duurzame transformatie. Zo wordt een regenton niet alleen een functioneel duurzaam object, maar ook een les in watergebruik. En zo laat de Botanictub zien hoe je rust en luxe kunt ervaren in een natuurlijke omgeving, waarbij je ondertussen een positieve impact hebt op die omgeving. Dit project is een uitnodiging en aanmoediging om onze kennis en kunde anders in te zetten.

Thanks

Ruud Balk Fotografie, Brabant C, Cultuur Eindhoven, Sooji Lee, Moon/en/co, Provincie Noord-Brabant, Floris Schoonderbeek, Studio van der Zandt.