Trans- crossing Identities – NeeNee Collective

Droom je ervan een vlinder te zijn of droom je ervan een mens te zijn? Deze metafoor uit een oud gedicht van de Chinese filosoof Zhuang Zhou, over de overgang tussen slapen en ontwaken – leven in verschillende werelden, culturen en identiteiten – was de inspiratie voor de tentoonstelling van NeeNee in Kazerne. Het in Nederland gevestigde collectief van jonge transculturele Aziatische kunstenaars en ontwerpers presenteert de perspectieven van twaalf veelbelovende talenten, allen werkend vanuit een wereld waarin cultuur niet langer gebonden is aan locatie, een wereld waarin traditionele horizontale en verticale denkpatronen worden doorkruist door een variabele en onbeperkte werkelijkheid. In de tentoonstelling ‘Trans-crossing Identities’ reflecteren zij op het hybride wezen; op het snijvlak van metamorfose, interactie, verbindingen en verschillen in gender en etniciteit. NeeNee Collective nodigt u uit om afstand te nemen van het hier-en-nu en u onder te dompelen in hun surrealistische droomwereld.

NAJAAR 2022 — VOORJAAR 2023

Featuring

Che Go Eun, Dongwook Jang, Soyoun Kim, Dae Uk Kim, Marcos Kueh, Liam Lee, Sho Ota, Jaehun Park, Kurina Sohn, Leilei Wu, Yesum Yoon, Nomin Zezegmaa

Thanks

Ruud Balk Photography, Pierre Castignola Photography, Brabant C, Cultuur Eindhoven, Moon/en/co, Provincie Noord-Brabant, Studio van der Zandt.