ESCAPE – EMBRACING THE FREEDOM OF BEAUTY

Stap uit de waan van de dag en vlucht in de schoonheid van intrigerende (licht)kunst en design, zoals in de kinetische installtie In 20 steps van Studio Drift of het werk van Rycroft & Thursfield voor Philips. MKGK voor Rembrandtlab, Rick Tegelaar e.a.

Herfst 2016 — Lente 2017


Curator

Annemoon Geurts

Tentoonstelling ontwerp
Moon/en/co

ESCAPE – EMBRACING THE FREEDOM OF BEAUTY

Stap even uit de waan van de dag. Laat je meevoeren door intrigerende schoonheid, zoals die van de kinetische installatie In 20 steps van Studio Drift; een eerbetoon aan het menselijk verlangen om te kunnen vliegen. Of door de lichtinstallatie Lightfall van Paul Thursfield en Simon Rycroft voor Philips, en het innovatieve kleuronderzoek van Maarten Kolk en Guus Kusters voor het RembrandtLAB.

IN 20 STEPS

Studio Drift maakte deze installatie in 2015 voor de Biënnale van Venetië, als eerbetoon aan het menselijk verlangen om te vliegen. 40 dunne glazen staven hangen twee aan twee aan het plafond, de illusie creërend dat zij vrij in de ruimte zweven. Een elektronisch systeem verandert hun positie, waardoor de staven op en neer bewegen en er een caleidoscoop van golvende vleugels ontstaat. Het bewegende glas breekt en weerspiegelt het natuurlijke licht in de ruimte, wat de fragiliteit van de beweging en de natuur zelf benadrukt.

De werken in de Kazerne expositie ESCAPE hebben stuk voor stuk een grote, soms zelfs lyrische zeggingskracht, die je voor even in vervoering brengt en de waan van de dag doet vergeten. Tijdens je escape word je omarmd door de vrijhaven die schoonheid biedt. Een vrijhaven zonder oordeel, zonder dogma’s en zonder angst. Het is tijd voor reflectie en inspiratie.

FEATURING: Oksana Anilionyte, Boaz Cohen & Sayaka Yamamoto for Philips Luminous Patterns, Anton Hendrik Denys, Studio Drift, Bart Hess & Boisbuchet, Studio Maarten Kolk & Guus Kusters for Rembrandtlab, Daphna Laurens, Isaac Monté, Atelier Robotiq, Simon Rycroft & Paul Thursfield for Philips Lighting Design, Rick Tegelaar, Carina Wagenaar en Alex de Witte.