Thomas Vailly

www.studiothomasvailly.com

EXHIBITIONS

2017–2018 | Fundamentals
2016–2016 | Next Up
2015–2015 | Dutch Design Week
2014–2015 | Open World

Objects

-Expo Fundamentals

“Gefascineerd door het proces achter materialen, verkent Thomas in zijn werk de thema’s consumptie, commodificatie en industriële productie, waarbij hij de materiële perfectie van gelikt industrieel design perverteert.”

Colour of the day

-Expo Next Up

Geïnspireerd op een rondreis door IJsland ontwierpen Laura Lynn Jansen en Thomas Vailly een serie lampen met verschuivende kleurpanelen. Het telkens veranderende kleurpalet imiteert de veelkleurige weerspiegeling van licht in natuurlijke kristallen in IJsland.

Reconfiguration of a tree

-Expo Next Up

Door de opkomst van synthetische hars is traditionele houthars in ongebruik geraakt. Thomas Vailly heeft de Pinus Pinaster – een boom met karakteristieke zwarte hars – letterlijk ontleed in hout en zwarte hars. Van deze grondstoffen is, in samenwerking met andere ontwerpers, een eigentijdse productcollectie vervaardigd.

CaCO3 Stoneware

-Expo Open World

Geïnspireerd door de groei van stalactieten onderzochten Janssen & Vailly of je stenen in een bepaalde vorm kunt kweken. In speciaal gekozen mineraalbronnen plaatsten zij kwetsbare 3D geprinte skeletten. Het geologische proces versterkt en verdikt de structuren, waardoor deze verstenen. Al binnen enkele weken ontstaan zo nieuwe functionele fossielen.