Benjamin Motoc

www.benjaminmotoc.com

EXHIBITIONS

2021–2021 | Kazerne Design Award 2021
2020–2020 | Impromptu
2019–2020 | Circular Materialists

Growth

-Expo Kazerne Design Award 2021

Een moedervlek hier, wat rimpels daar; een familie lijkt misschien op elkaar, maar ieder individu is feitelijk anders. Benjamin Motoc koos andere dan standaard materialen voor zijn industriële mallen en ontwikkelde zo een productielijn die weliswaar uitgaat van series, maar die bij elk gietstuk een uniek resultaat opleveren. Zijn sculpturale meubelstukken vertellen zo het verhaal van hun evolutie en stellen hedendaagse massaproductie ter discussie.

Growth

-Expo Impromptu

Benjamin Motoc ontwikkelde een productielijn die massaproductie spiegelt maar een unieke uitkomst genereert bij iedere gieting. Vloeibare was wordt over een ijsmal gegoten, waardoor het de vorm van de mal aanneemt, maar tegelijk die mal verandert. Deze krukken vertellen het verhaal van hun evolutie, en zetten ons aan het denken over de huidige systemen van produceren.

Kron, Syull en Ktus

-Expo Circular Materialists

Vreemde grotachtige ruimtes vertellen het verhaal van een choreografie tussen de gemanipuleerde materialen water en wax. Wanneer de wax plaats maakt voor brons en aluminium worden Kron, Syull en Ktus uitbeeldingen van delicate en toch onvergankelijke details die het proces van metaal gieten visualiseren.