Dirk vander Kooij

Is plastic fantastic? Wat denk je van deze Meltingpot Table door Dirk vander Kooij? Plastic fossielen versmolten in een tafel. Nu te zien in de expositie CIRCULAR> MATERIALISTS.

Als fanatieke prototyper ontwikkelde Dirk het “Meltingpot-proces”, als een manier om de stapels van meubelprototypes die zijn atelier overspoelden te verwerken. Deze specifieke iteratie bevat 220 kg afvalmateriaal, zoals geëxtrudeerde tafelpoten, kleurtesten en prototypes van (nog) niet-vrijgegeven producten. Elk tafelblad wordt met de hand ingelegd door een kleurdeskundige en brengt 10 jaar studiogeschiedenis intuïtief in kaart in een vrij vormpatroon. Fossielen van objecten zijn traceerbaar in het oppervlak van de tafel: een verwijzing naar hun leeftijd, functie en vorm.

Nieuwsgierig? Kom een kijkje nemen. We zijn dagelijks geopend vanaf 12:00 uur.