CIRCULAR> MATERIALISTS. 

Design is een materialistisch fenomeen. En dat is een uitdaging, want vandaag de dag moet goed design verantwoord zijn. Daarom zijn ontwerpers steeds meer bezig met het op een andere manier gebruiken van oude of het ontwikkelen van nieuwe – duurzame – materialen. Ze experimenteren met nieuwe (of juist oude) productietechnieken, ze spelen met scenario’s voor de toekomst en bevragen handelswijzen uit het verleden.

In meer dan 50 werken van startende en gevestigde designers – waaronder Sigi Ahl x Lidewij Edelkoort for Eileen Fisher, Studio Drift, Dirk vander Kooij, Benjamin Motoc, Fabio Novembre x Lensvelt, Ontwerpduo, Baiba Soma – toont de expositie hoe ieder van hen omgaat met het inherent tegenstrijdige thema van duurzaam design. Zie hieronder de complete lijst met namen.

Kom kijken en laat je inspireren! Tijdens de Dutch Design Week (DDW, 19-27 oktober) is Kazerne al om 11:00 uur open. Toegang is dan gratis bij een reservering, met een DDW passe-partout of persaccreditatie. Zonder dat is de entree 3 euro per persoon. En na DDW gewoon weer gratis. Welkom!