Comma – Lidewij Edelkoort

Een pauze, een gedachte, een haiku… In een tijd waarin de wereld letterlijk gedwongen is te vertragen, onderzoekt deze contemplatieve installatie hoe design, technologie en ambacht naadloos kunnen worden geïntegreerd in onze leefruimtes. Net als de komma zelf, inspireren deze producten tot een pauze, omdat ze perfect opgaan in de stilte van het leven. Dagelijkse objecten, rustgevende kleuren en gerecycled textiel geven in stilte aan hoe het onze beurt is om tijd te nemen.

Herfst 2020 — voorjaar 2021


Curator

Lidewij Edelkoort voor Google

Expositie Design
InaMatt

INAMATT

InaMatt is in 2001 opgericht door Ina Meijer en Matthijs van Cruijsen. InaMatt is gespecialiseerd in ruimtelijke vormgeving en architectuur. Ze combineren een creatieve, zeer artistieke en onderzoekende aanpak met precieze technische vaardigheden. De activiteiten variëren van het herstructureren van woon- en winkelruimtes tot het definiëren van het perfecte kleur- en textuurpalet voor monumentale monumenten of het vormgeven van speelse visuele identiteiten.

Composities met ambachtelijke werken en eigentijdse designstukken – van keramiek tot speelgoed tot meubels – zijn inbegrepen naast de nieuwste Google home producten. De wand- kleden van de Nederlandse interieurarchitecten InaMatt vormen de achtergrond. Deze zijn gemaakt van restanten van antiek linnengoed – in de grootse traditie van quilten en herstellen, een meditatief en in zichzelf gekeerd proces. De abstracte werken nodigen uit om te reflecteren op de vele betekenissen van Comma: van het genieten van een ritme tot het ervaren van de essentie van interactie en educatie – het weefsel van het leven en alle menselijke connecties destillerend.

Thanks

Ruud Balk Fotografie, Brabant C, Cultuur Eindhoven, Lidewij Edelkoort, InaMatt, Sooji Lee, Moon/en/co, Provincie Noord-Brabant, Studio van der Zandt.