Magnetic Moment

Even. Een oogwenk. Een blik. Je kijkt. Dichterbij. Je nadert het veld van de aantrekkingskracht. Verbazing. Vreugde. Gehypnotiseerd dwalen je gedachten af. Tegelijk. De blik naar binnen. Een unheimisch gevoel. Oorlog. Energie. Klimaat. Microplastics in onze voedselketen. Is het te laat? Hebben we überhaupt invloed? Dissonante cirkels.

 

NAJAAR 2022 — VOORJAAR 2023

 

 

 

 

 

In het hier en nu van het moment zet Kazerne de kracht van de verwondering in om even los te komen van de dystopische dagelijkse werkelijkheid. De emoties van verwondering, die zich bevinden in het moment tussen niet­langer en nog­niet, kunnen leiden tot inzicht in wat ons tot nu toe is ontgaan. Filosofe Genevieve Lloyd: ‘Verwondering, in zijn vele verschijningsvormen, heeft gezorgd voor een intellectuele ruimte – een tijdelijke pauze – die de vernieuwing van actief, fantasierijk, emotioneel geëngageerd denken bevordert. Het is afhankelijk van, maar gedijt ook bij de afwezigheid van zekerheid.’ 1 Zij ziet verwondering samengevat als bijzonder nuttig om grip te krijgen op de grootste onzekerheden van onze tijd, zoals de antropogene klimaatverandering, en voor het ontwikkelen van politieke standpunten daarover. Laat je meeslepen door de contemplatieve werken, soundscapes en scenografie. Dompel je onder in het magnetische moment en laat je verleiden om vrij te associëren en vol energie de uitdagingen van dit tijdsgewricht tegemoet te treden.

Aantrekken, afstoten. Spanning en ontspanning. Een onlosmakelijk verbonden krachtenveld. Zoals het kloppend hart het hoofd voedt.

Featuring

CURATOR Annemoon Geurts SCENOGRAFIE Rive Roshan FEATURING Juul Hagemeier, Lumus Instruments, Reina Suyeon Mun, Rive Roshan, Studio Toer, Lucas Zito.

Thanks

Ruud Balk Fotografie,  Brabant C, Cultuur Eindhoven, Moon/en/co, Provincie Noord-Brabant, Studio van der Zandt.