Drie nieuwe tentoonstellingen – DDW 2022

Associatieve dialogen vanuit het verleden, een meeslepend moment in het nu en een hartenkreet voor de toekomst. Via drie nieuwe tentoonstellingen, die vanaf 18 oktober staan, roept Home of Design Kazerne op om vanuit verschillende specialismen samen te werken om hoopvolle voorbeelden te creëren. Ontwerpers, overheden, bedrijfsleven, wetenschappers, iedereen. Want het besef dat het anders moet groeit. In een tijd van crises en polarisatie hebben kunst en design misschien wel meer dan ooit de opdracht om te verbinden en alternatieve scenario’s voor te stellen. Om met hart en hoofd een verandering te verwezenlijken. Kom de slimme concepten, tastbare producten en inspirerende scenario’s zelf beleven. Welkom in de wereld van Kazerne.

 

De Collection is…
Lidewij Edelkoort x Van Abbemuseum x Kazerne

Menselijk, instinctief, een coalitie, collectief en zo meer. Telkens opnieuw kunnen we bepalen wat een collectie is. De verrijking van de Van Abbecollectie met meer dan 50 werken uit de Edelkoort Collectie mondt uit in deze dubbeltentoonstelling in Van Abbemuseum en Kazerne. De Collectie is… een blik in het archief vol poetische associaties, nieuwe inzichten en perspectieven. Zeven duo’s laten zien hoe de disciplines dichter naar elkaar zijn gegroeid en hoe krachtig ze samen een beeld kunnen vormen.

CURATOREN Lidewij Edelkoort & Steven ten Thije FEATURING Eero Aarnio x Anish Kapoor, Campana Brothers x Bernd Lohaus, Eric Ku x Laurence Weiner, Studio Job x Henk Visch, O’brien Fortuyn x Issey Miyake, Ernst Barlach x Victor Sonna, Juan Muñoz x Brynjar Sigurdarson

Magnetic Moment
Even. Een oogwenk. Een blik. Je kijkt. Dichterbij. Je nadert het veld van de aantrekkingskracht. Verbazing. Gehypnotiseerd dwalen je gedachten af. Een nieuw inzicht ontluikt.

In het hier en nu van het moment zet Kazerne de kracht van de verwondering in om even los te komen van de dystopische dagelijkse werkelijkheid. Laat je meeslepen door contemplatieve kynetische werken en een fascinerende scenografie. Aantrekken, afstoten. Spanning en ontspanning. Een onlosmakelijk verbonden krachtenveld.

CURATOR Annemoon Geurts SCENOGRAFIE Rive Roshan FEATURING Juul Hagemeier, Lumus Instruments, Reina Suyeon Mun, Rive Roshan, Studio Toer, Lucas Zito, meer namen volgen.

Participants
Letterlijk alles om ons heen is ontworpen, in ons dagelijks leven en in de maatschappij. Daarbij groeit het besef dat niet altijd de juiste keuzes zijn gemaakt. Via recent werk van startende en gevestigde ontwerpers roept Kazerne op om nieuwe allianties te smeden en hoopvolle voorbeelden te creëren, met respect voor complexe verwantschapsstructuren, oude ambachten en inheemse wijsheden.

FEATURING Aptum, Cliphut, Four Leaves, Pleed, Modular, Solarge x Raw Color x Kazerne, Studio Playfool, Finn van Tol, Vaderland, Vanir Design, Van Vrienden, White Noise Dada, meer namen volgen.