8 Maart – International Women’s Day: Boekpresentatie Critical Concepts For The Creative Humanities

Een groeiend aantal publicaties en projecten in zowel de academische als de culturele wereld gaat vergezeld van glossaria, woordenboeken of lexicons. Wat maakt het urgent om deze nieuwe of hernieuwde academische en artistieke vocabulaires te formuleren?

8 maart viert de noodzaak voor – en de mogelijkheden van – een samenleving in beweging. Een passend moment voor de boekpresentatie ‘Critical Concepts for the Creative Humanities’ door hoogleraren Iris van der Tuin en Nanna Verhoeff, zo vonden wij. Dit boek is een woordenboek met bestaande en nieuwe concepten: woorden die helpen om onze veranderende wereld te onderzoeken, duiden, en kritisch tegen het licht te houden. Bovendien was het de inspiratiebron voor de huidige tentoonstelling Between No-Longer and Not-Yet, die nog tot eind april in Kazerne staat. Tijdens de presentatie worden handvatten aangereikt hoe met de theoretische concepten te werken.

Dinsdag 8 maart 18:00 – 19:00 uur. Deelnemen kan op twee manieren:

– Live op locatie. Klik hier om je gratis ticket te reserveren.
– Of kijk de livestream via ons YouTube kanaal.

Beeld: Phenomeneon door Pieke Bergmans en Panta Rhei door Jet Bergmans.