Collect to disperse – Rosana Escobar

Hoe kunnen we onze zorgen over de natuur vertalen in zorgen vóór de natuur? Door voorzichtig mee te doen aan het spel tussen een bloem en insect, krijgt onze waardering voor natuur ook een functie.

De uitwisseling van nectar en pollen tussen planten en insecten is tegelijkertijd een intiem en cruciaal proces voor al het leven op aarde. Om als mens aan dit bijzondere proces te kunnen deelnemen, ontwierp Rosana Escobar een collectie tools om de planten en dieren met zorg te kunnen aanraken. Met de penselen kun je pollen helpen verstuiven, maar ook de communicatie van tast en beweging stimuleren. Deelname aan de bijzondere relatie tussen deze verschillende kleine soorten brengt ons dichterbij de natuur, en maakt ons bewust van de grote wederzijdse afhankelijkheid van alle soorten op aarde.

Rosana Escobar (CO) studeerde Well-being aan Design Academy Eindhoven. Met een achtergrond in biologie gaat zij in haar ontwerpen op zoek naar de relatie tussen mens, materiaal en ecosysteem. Met haar ontwerpen laat zij mensen hun positie binnen en met de natuur opnieuw verkennen.