Fluidity, Souvenir – Geke Lensink

Het ontwikkelen van een goed product is een voortdurende zoektocht naar de juiste keuzes, maar het plezier zit in het samengaan van het verhaal, het ambacht en het materiaal. Hoe vieren we diversiteit en maken we deze zichtbaar, zonder ons te verliezen in angst en vooroordelen?

De ontwerpen van Geke Lensink zijn als een statement over onze wereld. Haar werk laveert tussen kunst en realiteit, ambacht en expressie. De gemeenschappelijke deler is dat de ontwerpen voortkomen uit Lensinks herinneringen van reizen en contacten met andere culturen. Het ontwikkelen van een goed product ziet zij als een constante zoektocht naar de juiste combinatie van detaillering, materialen, productie en prijs, maar de kracht zit hem in het samensmelten van het verhaal met het ambacht en het materiaal.

Fluidity is een eerbetoon aan ieders uniciteit. Hierin onderzoekt Lensink een door haar gewenste wereld waarin grenzen tussen mensen vervagen. Waarin diversiteit van culturen, seksualiteit, gender of sociale status wordt gevierd. Maar in haar zoektocht ervaart Lensink ook belemmeringen, zoals vooroordelen en angst voor het vreemde.

De collectie Souvenir schetst een wereld waarin alle culturen samensmelten tot een gemeenschappelijke esthetiek. De minimalistische meubels en vazen bestaan uit diverse materialen, vormen en kleuren, maar ogen toch als een familie.