Endless Movement – Smith & Winken

Wat is leven? Wordt een wezen levend door een ziel of geest, of door een mechanisme dat het op gang brengt?

Endless Movement is een collectie kinetische sculpturen. De onderdelen bewegen door een continue opvolging van mechanische en bionische processen. Door de fysische processen komen herkenbare materialen tot leven – hout, papier, textiel en metaal. Samen vormen zij een metafoor voor het leven op onze wereld: enerzijds alledaags en tegelijkertijd verwonderend. De ontwerpers maakten de sculpturen met aandacht voor detail, proportie en materialen met als doel een universeel natuurlijke beweging en interactie na te bootsen. De machines lijken daardoor bijna op levende organismen, uit de toekomst of zelfs van een andere planeet. De grens tussen natuur, dier, mens of machine vervaagt.

Smith & Winken is een design lab en studio van prijswinnend ontwerper Valery Kuznetsov (UA) en architect en ingenieur Otto Winken (AT). Hun gedeelde bewondering voor het leven en natuur gecombineerd met hun technische kennis en expertise resulteerde in deze bijzondere samenwerking.