“3,5 van 4”: Telegraaf recenseert Restaurant Benz at Kazerne

Met 3,5 op een schaal van 4 beoordeelt culinair recensent Pieter Nijdam zijn bezoek aan Restaurant Benz als zeer goed-uitzonderlijk:“Olander (24) streeft naar perfectie. Dat was al zijn motto bij Geranium waar hij het vak leerde van patron-cuisinier Rasmus Kofoed. Als we de eerste amuses krijgen, weten we meteen wat hij daaronder verstaat. Krokante varkenshuid met soja waarop eetbare bloemetjes zijn geplakt, dient als fingerfood te worden opgepeuzeld. Rauwe scheermes met ingelegde rabarber en ‘strandkruiden’ doen tafelgenote een traantje wegpinken.” De recensie verscheen begin mei in de Vrij bijlage van de Telegraaf.

Zijn recensie vervolgt: “Zó mooi, zó subtiel, alles klopt.” “Wat deze Zweed met onze asperges doet, is adembenemend. De nog knapperige witte stengels in schuimige botersaus (red: kaassaus) met citroentijm is de lekkerste bereiding die we ooit hebben gehad.” “Zo kort na de opening al op zo’n hoog niveau koken is een prestatie. Met de komst van Olander heeft Eindhoven alvast één kampioen binnen.”

 

 

< Terug naar nieuwsoverzicht