Drie Dagen Dutch Design

Drie dagen vol inspiratie. Je ziet de absolute hoogtepunten in en rond Eindhoven op het gebied van design en ontdekt ook de verborgen parels. Lekker rustig, op je eigen tempo want er is ruim voldoende tijd om even af te stappen bij de hidden-gem-pleisterplaatsen: bij dat ene leuke koffiebarretje, om een vegan Kalamansi Yuzu sorbet te proeven (ja, ze hebben ook Salty Caramel roomijs) en te shoppen bij de leukste (boek)winkels. En ook dat doe je natuurlijk niet op een lege maag. Want naast dat we je kennis laten maken met design, ga je goed eten. Heel goed zelfs.

Op een van de dagen reis je in krap 20 minuten met de trein naar ’s-Hertogenbosch. Hier bezoek je het Design Museum en de sociale werkplaats Cor Unum, een sociale keramiekwerkplaats waar designreuzen als Maarten Baas, Gijs Bakker en Ron Arad hun keramiek laten vervaardigen.

 

Design- en culinaire arrangementen

Ontdek de wereld van morgen door de ogen van toonaangevende designers. Vind uit dat design veel meer is dan een mooie bank of stoel. Laat je inspireren door de wereldwijde impact van studenten en alumni van Design Academy Eindhoven. En geniet van de top-gastronomie in en rond Eindhoven.

In Kazerne Hotel eet, drink, slaap en ontwaak je omringd door recent werk van topontwerpers. De unieke mix van erfgoed, hospitality en design biedt een zeldzame ambiance. Trek je er heerlijk terug, of ga erop uit en ontdek alles wat Eindhoven te bieden heeft. Op eigen houtje of via een van onze arrangementen.

Wij nemen je mee langs bekende instituten en hidden gems van de stad en soms zelfs daarbuiten. Met en zonder sterren, tot in de puntjes geregeld. 

Onbekend met de wereld van design? Dan is onze missie geslaagd als jij (en je gasten) na jullie bezoek enthousiast zijn geworden over wat design kan doen.

Drie Dagen Dutch Design

 –650 euro pp

Lunch in Bar/restaurant Kazerne
Een warm welkom met een twee gangen lunch inclusief een glas wijn, tafelwater en koffie in ons restaurant met Italiaanse touch.

Rondleiding in Kazerne
Laat je inspireren via een privérondleiding door de designtentoonstelling met recent werk van toonaangevende (Dutch) designers.

Bezoek Van Abbemuseum
Bekijk werk van opkomende en gevestigde internationale kunstenaars in het Van Abbemuseum, een van de meest toonaangevende musea voor hedendaagse kunst in Europa.

Diner in Restaurant Benz at Kazerne
Rijke smaken, lokale ingrediënten, bourgondisch genieten. Chef-kok Thomas Voets en zijn team bieden een unieke bourgondische beleving, geïnspireerd op de authentieke Franse keuken. Inclusief aperitief, bijpassende wijnen en koffie.

 –

Slaap twee nachten in Kazerne
Slapen en ontwaken omringd door luxe en design. Trek je terug om heerlijk te relaxen of ontmoet onze community in de Kazerne Members Club. Voel je thuis en toch even helemaal weg.

Ontbijt bij Vascobelo
Cappuccino, croissantje, eitje, broodje. Of toch liever wat yoghurt met granola en fruit. Het ontbijt bij onze buren is de perfecte start van je dag.

Bezoek en lunch bij Piet Hein Eek
Bekijk de Wunderkammer, winkel en werkplaats alvorens je te laven aan een twee gangen lunch inclusief een glas wijn en koffie bij Piet Hein Eek, een van Nederlands succesvolste ontwerpers.

Bezoek MU Artspace
Wisselende exposities op gebied van kunst, design, popcultuur en nieuwe media. Hier ontdek je niet alleen wat kunst en design is, maar ook wat het zou kunnen zijn.

Diner in Kazerne
Geniet van Giovanni Gabana’s 4-gangen chef’s special, met aperitief, bijpassende wijnen, tafelwater en koffie in ons restaurant met Italiaanse touch.

Bezoek en lunch bij Design Museum Den Bosch
Laat je verrassen door de spraakmakende exposities in Design Museum Den Bosch en tank vervolgens bij met een lunch, een glas wijn, water en koffie in de Museumbrasserie.

Bezoek Cor Unum
Ontdek hoe mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt de geavanceerde keramiek collectie maken via een persoonlijke rondleiding door de werkplaats.

Drie Dagen Dutch Design op maat

 -vanaf 650 euro pp

Die éne ontwerper ontmoeten? Een rondleiding in Design Academy Eindhoven? Liever een diner in plaats van een lunch? Met de taxi in plaats van met de fiets? Dat kan allemaal. Laat ons je aanvullende wensen weten, dan stellen wij een pakket op maat samen.

Genoemde prijzen zijn per persoon inclusief treinreis, fiets en plattegrond met hidden-gems-pleisterplaatsen, op basis van 2-persoonsbezetting en beschikbaarheid, inclusief BTW en toeristenbelasting.