WELKOM BIJ RESTAURANT BENZ AT KAZERNE,
EEN BOURGONDISCHE BELEVING

 

Rijke smaken, lokale ingrediënten, bourgondisch genieten: beleef de inventieve gastronomische gerechten van chef-kok Thomas Voets, gecomplementeerd met de originele wijnkeuze van Maître/sommelier Michelle Voets-Bos.

 

Chef-kok Voets laat zich inspireren door de authentieke, vintage Franse keuken. Daarbij heeft hij het van-kop-tot-kont principe hoog in het vaandel. Zo ook in zijn signature dish van wilde Hollandse houtduif met huisgemaakte bloedworst. Hij werkt bij voorkeur met lokale, biologische producten, zeevruchten en vis uit de Noordzee, Waddenzee en Oosterschelde en – in het seizoen – met wild.

Maître/sommelier Voets-Bos schenkt zowel klassieke als moderne Europese wijnen. Haar voorkeur gaat uit naar wijnen van minder bekende druivenrassen en gebieden; onontdekte pareltjes uit de oude wereld.

Na jarenlang bij vooraanstaande restaurants in Amsterdam gewerkt te hebben besloot het echtpaar eind 2020 terug te keren naar hun roots in Eindhoven. In Amsterdam was Voets onder meer chef-kok bij de klassiek Franse bistro Auberge Jean & Marie (Bistronoom van het jaar 2019). Voets-Bos was onder meer sommelier bij Hilton Schiphol, restaurant Domenica in Amsterdam en in het Italiaans georiënteerde industriële restaurant binnen Home of Design Kazerne. Dit is de eerste keer dat zij dagelijks samenwerken. Een droom die nu uitkomt.

Wo – Za vanaf 18:00 uur diner

Gastronomisch menu

7 gangen
89

5 gangen (woe, do, vrij)
69

2 gangen (woe, do, vrij)
op aanvraag

 


Meer dan 8 personen? Dat kan!

Bel +31 40 207 37 36 of mail reservations@kazerne.com 

D’n Benz: Eindhovens eerste automobiel-brandweerspuit

Het fine-dining restaurant is gehuisvest in het koetshuis van de voormalige marechausseekazerne aan de Paradijslaan in Eindhoven. Van 1923 tot 1952 was hier de brandweer gevestigd. Daar waar nu de imposante roestvrijstalen keuken staat, stond vroeger Eindhovens eerste gemotoriseerde brandweerspuit, door de manschappen liefkozend ‘D’n Benz’ genoemd. Onder leiding van founders Annemoon Geurts en Koen Rijnbeek werd het koetshuis met veel aandacht voor de oorspronkelijke schoonheid omgetoverd tot een intiem, luxueus restaurant, met zachte aardse kleuren, rijke materialen en toonaangevend design.

 

Up to date blijven?

Schrijf hier in voor de Kazerne nieuwsbrief, volg Restaurant Benz at Kazerne op Facebook of Instagram.