WELKOM BIJ RESTAURANT BENZ AT KAZERNE, EEN CULINAIRE BELEVING MET NORDIC TWIST

Licht, fris, delicaat én aards. Onze culinaire ‘rockers’ Olander, Tonglet en Groenendaal brengen deze schijnbare contradictie harmonieus in balans. Samen met Maître/sommelier van der Voort bieden zij een voor Eindhoven unieke gastronomische beleving, met Scandinavische touch.

 We proudly present

Het 24 jarige Zweedse talent RASMUS OLANDER werkte eerder onder meer bij het Antwerpse Kommilfoo* en Geranium*** in Kopenhagen.
De Tilburgse NIK TONGLET verwierf als chef van de Houtloods al binnen een jaar zowel een Bib Gourmand als een top 100 Lekker vermelding. Ervaring deed hij onder meer op bij The Fat Duck*** in het Engelse Bray en Noma** in Kopenhagen.
 MARK GROENENDAAL werkte al eerder in Kazerne. Hij vormt de linking pin tussen de nieuwe keuken en het team van het al in 2014 geopende restaurant.
Maître/Sommelier ALEXANDER VAN DER VOORT heeft zijn sporen in het Eindhovense ruimschoots verdiend. De mensen die hem kennen weten dat hij garant staat voor een verfijnde keuze van excellente wijnen en verrassende wijn/spijs combinaties.

Zoals in een rockband, waar de leadzanger en de leadgitarist samen met de drummer en bassist excelleren draait het in ons nieuwe restaurant om de synergie van het team. Ieder met een eigen onmisbare rol om een optimale culinaire beleving voor de gast te bewerkstelligen.

 

OPEN Di – za
VANAF 18:00 UUR


Regulier menu

Zeven gangen, twaalf servings
Table d’hôte, 74

Business menu* (di, wo, do)
Vijf gangen, negen servings
Table d’hôte, 59

Meer dan 10 personen?
Bel +31 40 207 37 36 of mail reserveren@kazerne.com
Reserveer een tafel

 

 

* Ons Business Menu is alleen beschikbaar bij reserveren vooraf en op dinsdag, woensdag en donderdag.

 

 

Ontwikkeling nieuwe smaken

Als home of design heeft Kazerne het experiment hoog in het vaandel. Dat is per slot van rekening waar vernieuwing ontstaat. Olander: “Ik kijk ernaar uit om met de nieuwe crew bekende smaken, texturen en technieken ter discussie te stellen; om samen nieuwe gerechten te creëren. We nemen de tijd om een eigen signatuur te ontwikkelen. Vanuit het Nordic gedachtengoed laten we ons daarbij inspireren door seizoensgebonden, lokale ingrediënten en authentieke bereidingswijzen.”

Eindhovens eerste automobiel-brandweerspuit

Het fine dining restaurant opent in het onlangs gerenoveerde koetshuis van de voormalige marechausseekazerne aan de Paradijslaan in Eindhoven. Van 1923 tot 1952 was hier de brandweer gevestigd. Daar waar sinds kort een imposante roestvrijstalen keuken staat, stond vroeger Eindhoven’s eerste gemotoriseerde brandweerspuit, met de bijnaam ‘D’n Benz’. Onder leiding van founders Annemoon Geurts en Koen Rijnbeek werd het koetshuis onlangs met veel aandacht voor de oorspronkelijke schoonheid omgetoverd tot een intieme, luxueuze designruimte met zachte aardse kleuren, rijke materialen en toonaangevend design.

Up to date blijven?

Volg Restaurant Benz at Kazerne op FACEBOOK of INSTAGRAM.
Voor reviews bekijk ons op TRIPADVISOR of GOOGLE.

 

ZAALHUUR EN MEETING ROOMS

Een diner met 12 team members? Een productpresentatie in theateropstelling voor meer dan 150 gasten? Inclusief livestream? Er is heel veel mogelijk binnen onze muren. Meer weten?
Klik hier.

OVERNACHTEN TUSSEN DESIGN 

Slapen en ontwaken tussen actueel design van design toptalent? Kazerne hotel biedt 8 luxe kamers, suites en lofts, variërend van 45 tot zelfs 140 vierkante meter. Meer weten? Klik hier.

Private dining

Om er de fusie te bezegelen, of de eerste gesprekken met een mogelijke investeerder te voeren. We hebben private-diningfaciliteiten zonder opdringerige bediening of een stijve sfeer. Meer weten? Klik hier.