WELKOM BIJ RESTAURANT BENZ AT KAZERNE,
EEN CULINAIRE BELEVING MET NORDIC TWIST

 

Licht, fris, delicaat én aards. Het 24 jarige talent Rasmus Olander en zijn team brengen deze schijnbare contradictie harmonieus in balans. Samen met Maître/sommelier van der Voort bieden zij een voor Eindhoven unieke gastronomische beleving, met Scandinavische touch. Het in maart 2019 geopende restaurant werd al in oktober door Proefschrift.nl uitgeroepen tot één van de 10 beste Nederlandse restaurants in de categorie tot 75 euro.

MICHELIN Gids: “U degusteert er de natuurlijke puurheid die de Nordic cuisine typeert. Een fijn, boeiend en veelbelovend verhaal van talentvolle chefs.“

Gault&Millau: “Meer dan geslaagd en gedurfd is de perfect gegaarde coquille met sojasaus en kersenbloesem.“ “Veelbelovend deze visie op Nordic Cuisine.” 
14.5/20

Pieter Nijdam Telegraaf: “Zó mooi, zó subtiel, alles klopt. Wat deze Zweed met onze asperges doet is adembenemend. De nog knapperige witte stengels in schuimige botersaus met citroentijm is de lekkerste bereiding die we ooit hebben gehad”.
3,5/4T

OPEN

Wo – VR VANAF 18:00 UUR

ZA VANAF 12:00 UUR


Regulier menu
6 gangen
74

Business menu (wo/do)
5 gangen
59

Meer dan 8 personen? Dat kan!
Bel +31 40 207 37 36 of mail reserveren@kazerne.com

Ontwikkeling nieuwe smaken

Het 24 jarige Zweedse talent RASMUS OLANDER werkte eerder onder meer bij het Antwerpse Kommilfoo* en Geranium*** in Kopenhagen. Maître/Sommelier ALEXANDER VAN DER VOORT heeft zijn sporen in het Eindhovense ruimschoots verdiend. De mensen die hem kennen weten dat hij garant staat voor een verfijnde keuze van excellente wijnen en verrassende wijn/spijs combinaties.

Als home of design heeft Kazerne het experiment hoog in het vaandel. Dat is per slot van rekening waar vernieuwing ontstaat. Olander: “We stellen bekende smaken, texturen en technieken ter discussie om nieuwe gerechten te creëren. We nemen de tijd om een eigen signatuur te ontwikkelen. Vanuit het Nordic gedachtengoed laten we ons daarbij inspireren door seizoensgebonden, lokale ingrediënten en authentieke bereidingswijzen.”

Eindhovens eerste automobiel-brandweerspuit

Het fine dining restaurant opent in het onlangs gerenoveerde koetshuis van de voormalige marechausseekazerne aan de Paradijslaan in Eindhoven. Van 1923 tot 1952 was hier de brandweer gevestigd. Daar waar sinds kort een imposante roestvrijstalen keuken staat, stond vroeger Eindhoven’s eerste gemotoriseerde brandweerspuit, met de bijnaam ‘D’n Benz’. Onder leiding van founders Annemoon Geurts en Koen Rijnbeek werd het koetshuis onlangs met veel aandacht voor de oorspronkelijke schoonheid omgetoverd tot een intieme, luxueuze designruimte met zachte aardse kleuren, rijke materialen en toonaangevend design.

 

Up to date blijven?

Volg Restaurant Benz at Kazerne op FACEBOOK of INSTAGRAM.
Voor reviews zie TRIPADVISOR of GOOGLE.

ZAALHUUR EN MEETING ROOMS

Een diner met 12 team members? Een productpresentatie in theateropstelling voor meer dan 150 gasten? Inclusief livestream? Er is heel veel mogelijk binnen onze muren. Meer weten?
Klik hier.

OVERNACHTEN TUSSEN DESIGN 

Slapen en ontwaken tussen actueel design van design toptalent? Kazerne hotel biedt 8 luxe kamers, suites en lofts, variërend van 45 tot zelfs 140 vierkante meter. Meer weten? Klik hier.

Private dining

Om er de fusie te bezegelen, of de eerste gesprekken met een mogelijke investeerder te voeren. We hebben private-diningfaciliteiten zonder opdringerige bediening of een stijve sfeer. Meer weten? Klik hier.