Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dubbel Duurzaam – een live-interview met Dave Hakkens & Nienke Hoogvliet

18 oktober, 2021 8:00 pm - 9:00 pm

In samenwerking met onlineplatform DesignDigger.nl organiseert Kazerne een bijzonder dubbelinterview met Dave Hakkens en Nienke Hoogvliet. Deze twee eigenzinnige ontwerpers hebben beide een zelfstandige praktijk waarin zij op een holistische manier duurzaam leven én werken combineren. Hoe zetten zij design in om een betere wereld te creëren? Welke praktische keuzes maken zij bij het realiseren van deze droom? En vooral ook: wat kunnen wij van Dave en Nienke leren?

Dit event is Engelstalig. Gratis tickets zijn hier te bestellen.

Nienke Hoogvliet ontwikkelt duurzame materialen en producten, bijvoorbeeld een garen gemaakt van Nederlands zeewier of leer gemaakt van vissenhuiden. Tijdens DDW presenteert zij haar nieuwe project Value//Values, een onderzoek naar de waarde van dingen. Die zou moeten afhangen van onze waarden, zodat deze objecten betekenisvol worden. Maar hoe kom je dan achter hoeveel iets waard is? Met een interactieve expositie vraagt Nienke Hoogvliet bezoekers hoe hun waarden zich vertalen in waarde. Daarvoor ontwikkelde zij twee tapijten, waarbij zij het maakproces van schaap tot tapijt vastlegt. Een tapijt is gemaakt in Armenië, de ander in Nederland. Welke is meer waard? En hoe meet je dat?

Dave Hakkens onderzoekt met zijn meerjarige project Precious Plastic nieuwe manieren om plastic te recyclen. Voor het maken van zijn producten gebruikt hij slechts een shredder, een pers en een 3D-printer. De bouwtekeningen en gebruiksaanwijzing van de machines deelde hij online, waar ze gratis kunnen worden gedownload. Zijn doel is een systeem ontwikkelen waarmee overal ter wereld en door iedereen plastic kan worden gerecycled. Zijn nieuwste project is de bouw van een duurzame community op het platteland van Portugal. Het is één groot experiment naar een autarkische woon- en werkplek. Uiteraard wordt alles online gedocumenteerd, zodat anderen daarvan kunnen leren.

Dit event wordt gefilmd voor een documentaire.

Gegevens

Datum:
18 oktober, 2021
Tijd:
8:00 pm - 9:00 pm