Jelle Seegers wint Kazerne Design Award 2023 met low-tech metaalsmelter

–Radicaal andere instrumenten zijn nodig voor een écht duurzame samenleving. Om deze te kunnen fabriceren ontwikkelde Jelle Seegers een enorm vergrootglas dat metaal doet smelten om gereedschap te maken. Daarmee won hij op 9 mei de Kazerne Design Award. Zijn afstudeerproject Solar Metal Smelter werd door de jury beloond met eeuwige roem, een tentoonstelling, introductie in een nieuw netwerk plus 5.000 euro. Met dank aan Rotaryclub Eindhoven-Soeterbeek. Seegers was een van de 9 genomineerden voor de aanmoedigingsprijs, die allen onlangs aan Design Academy Eindhoven afstudeerden.

Seegers doneerde direct een deel van zijn prijs aan de andere acht genomineerden. Kazerne Foundation besloot daarop om alle in mei 2023 via de donatiepagina van www.kazerne.com te ontvangen bijdragen onder hen te verdelen. Geurts: ‘Ook dit jaar was het tot op het laatste moment spannend. Het is onmogelijk om een vergelijking te maken tussen de verschillende werken vanwege de diversiteit in concept en uitvoering. Hopelijk kunnen we via deze weg alle genomineerden een hart onder de riem steken’.