Willem van Hooff

“De eerste toepassing van de cirkel was een vaas; afgeleid van de kommen die mensen maakten als extensies van hun handen om basale benodigdheden te vervoeren. Hierom is de cirkel een inherent imperfecte vorm.”

Terwijl Willem van Hooff een cirkelvorm probeerde te boetseren realiseerde hij zich dat een van de oudste toepassingen van de cirkel een kom was. Primitieve vazen zijn dan ook geïnspireerd op die mensen maakten met hun handen om levensmiddelen te verplaatsen. Deze Core-serie is geïnspireerd op prehistorische Afrikaanse technieken. De werken, die verschillende stijlen reflecteren, realiseren een fysieke balans en gaan de confrontatie aan met het idee van een perfecte cirkel.

Core door Willem van Hooff is nu te zien in de Kazerne expo The Circle – Dutch Invertuals. Nieuwsgierig? Kom een kijkje nemen! We zijn dagelijks geopend vanaf 12:00.