Daphna Laurens

“O cirkel, waar zouden wij zonder jou zijn. Als moeder van alle radii, bogen en curves geef jij ons de mogelijkheid objecten te creëren waar “wij gewone mensen” ons toe kunnen verhouden. Jouw barmhartigheid en oneindige continuïteit geven ons een bron van inspiratie en een gevoel van innerlijke rust.”

Het begrip ‘cirkel’ kan volgens Wikipedia zowel voor de rand van de figuur als voor het geheel (van de rand en binnenvorm) gebruikt worden; strikt technisch gezien is een cirkel echter alleen de rand en wordt de gehele vorm een schijf genoemd. Een schijf is zogenaamd open als hij de cirkel die zijn grens vormt bevat, en gesloten als dat niet zo is. Met Open Disk brengen Dapna Laurens een ode aan de vorm waaraan ontwerpers zo veel te danken hebben, geïnspireerd op deze wiskundige realiteit.

Open Disk door Daphna Laurens is nu te zien in de Kazerne expo The Circle – Dutch Invertuals. Nieuwsgierig? Kom een kijkje nemen! We zijn dagelijks geopend vanaf 12:00.