Kazerne recyclet: oude elektronica>nieuw design.

Kazerne Home of Design houdt een inzamelingsactie van oude (witte) elektronica voor het pas-afgestudeerde ontwerptalent Baiba Soma. Voor haar afstuderen aan de Design Academy maakte Soma prachtige nieuwe gebruiksvoorwerpen en markante designobjecten van afgedankte elektriciteitskabels, koelkastdeuren en wasmachine-onderdelen. Inleveren kan tot en met dinsdag 3 maart in Kazerne, aan de Paradijslaan in Eindhoven.

Een lamp en een vloerkleed uit deze “Expired Whites” serie zijn onderdeel van Kazerne’s huidige expositie CIRCULAR > MATERIALISTS., waarin zowel toonaangevende als talentvolle ontwerpers laten zien hoe zij omgaan met het tegenstrijdige thema van duurzaam design.

De tentoonstelling staat nog tot en met 3 maart. Ter afsluiting is er een workshop waar bezoekers de opbrengst van de inzameling onder leiding van de ontwerper omtoveren tot unieke lampen, wandkleden en andere designstukken. Aanmelden voor de workshop kan hier.