Kazerne verwelkomt team tweede restaurant

Vol trots presenteren we de culinaire ‘rockers’ van het tweede restaurant binnen het design- en hospitality concept van Kazerne: Rasmus Olander, Nik Tonglet, Mark Groenendaal en Maître/sommelier Alexander van der Voort. Vanaf 9 maart 2019 bieden zij een unieke gastronomische beleving met Nordic touch. Met het nieuwe, intieme restaurant beoogt Kazerne ook fine dining liefhebbers te inspireren en verbinden.

Als home of design heeft Kazerne het experiment hoog in het vaandel. Dat is per slot van rekening waar vernieuwing ontstaat. Olander: “Ik kijk ernaar uit om met de nieuwe crew bekende smaken, texturen en technieken ter discussie te stellen; om samen nieuwe gerechten te creëren. We nemen de tijd om een eigen signatuur te ontwikkelen. Vanuit het Nordic gedachtengoed laten we ons daarbij inspireren door seizoensgebonden, lokale ingrediënten en authentieke bereidingswijzen.”

Zoals in een rockband, waar de leadzanger en de leadgitarist samen met de drummer excelleren draait het in dit nieuwe restaurant om de synergie van het team. Ieder met een eigen onmisbare rol om een optimale culinaire beleving te bewerkstelligen. Het pas 23 jarige Zweedse talent Rasmus Olander werkte eerder onder meer bij het Antwerpse Kommilfoo* en Geranium*** in Kopenhagen. De Tilburgse Nik Tonglet verwierf als chef van De Houtloods al binnen een jaar zowel een Bib Gourmand als een top 100 Lekker vermelding. Ervaring deed hij onder meer op bij The Fat Duck*** in het Engelse Bray en Noma** in Kopenhagen.
Mark Groenendaal werkte al eerder in Kazerne. Hij vormt de linking pin tussen de nieuwe keuken en het team van het al in 2014 geopende restaurant. Maître/Sommelier Alexander van de Voort heeft zijn sporen in het Eindhovense ruimschoots verdient. De mensen die hem kennen weten dat hij garant staat voor een verfijnde keuze van excellente wijnen en verrassende wijn/spijs combinaties.

 

Het fine dining restaurant opent in het onlangs gerenoveerde koetshuis van de voormalige marechausseekazerne, dat ook een aantal jaren door de brandweer werd gebruikt. Onder leiding van founders Annemoon Geurts en Koen Rijnbeek werd dat onlangs met veel aandacht voor de oorspronkelijke schoonheid omgetoverd tot een intieme, luxueuze designruimte met zachte aardse kleuren, rijke materialen en toonaangevend design.

 

 

Nieuwsgierig? Reserveer nu alvast een tafel voor een datum vanaf 9 maart via info@kazerne.com.

 

 

< Terug naar nieuwsoverzicht