DDW 2018: ONGOING DIALOGUE aangevuld met Siba Sahabi en Fermenta

De nieuwe Kazerne tentoonstelling ONGOING DIALOGUE – New Design By Old Friends viert de vele mede-mogelijk-makers die hebben bijgedragen aan de transformatie van Kazerne naar een Home of Design. Tot voorjaar 2019 toont deze expositie recent werk van meer dan 40 toonaangevende en veelbelovende designers waaronder Maarten Baas, Studio Drift en Léa Mazy en een installatie van Lidewij Edelkoort & Kiki van Eijk voor Google.
Van 20 t/m 28 oktober, ter gelegenheid van de Dutch Design Week 2018, wordt de lopende tentoonstelling ONGOING DIALOGUE aangevuld met twee bijzondere projecten van Siba Sahabi en Fermenta.

Sociale innovatie

Fermenta combineert productdesign met traditionele vaardigheden en sociale innovatie. Dit Portugese creatieve collectief voor mensen boven de 60 jaar toont tijdens de Dutch Design Week live het creatieve borduurwerk van haar leden (in de leeftijd van 60 tot 91!).

Audiovisuele installatie

De audiovisuele installatie van de Duits/Iraanse designer Siba Sahabi bestaat uit drie muziekpatroonapparaten en een soundscape. Sahabi herinterpreteerde hiervoor drie muzieknotatie-systemen uit verschillende periodes en regio’s en geeft ze een nieuwe betekenis door ze te verbinden met hedendaagse vormgeving.

 

< Terug naar nieuwsoverzicht