Raamwerk – Jas & Cal

Kunnen we nieuw textiel ontwikkelen door materialen en technieken te mixen? Een metalen raam klinkt als iets vasts. Maar ‘Raamwerk’ is juist transparant, speels en veranderlijk.

Met Raamwerk onderzoeken Jas&Cal de mogelijkheden van metaalgaren. Door met ragfijn metaal te weven ontstaat een verfijnde, doorschijnende structuur. Onder invloed van licht en reflectie is het materiaal soms open en transparant, soms juist glad en gesloten. Net als bij een raam, dat zowel open als dicht kan. Terwijl je naar het materiaal kijkt, lijkt het te veranderen.

Jasmijn Wester en Calvin Kooiman vormen samen Jas&Cal, een textiel design duo. Ze hebben een nieuwsgierigheid naar textiel en zijn gefascineerd door de eindeloze mogelijkheden die het experimenteren met materialen en technieken met zich meebrengt. De zoektocht naar een geperfectioneerde harmonie tussen de schoonheid van vakmanschap en esthetische verfijning kenmerkt hun beeldtaal. Hun werk is een mix van gevoeligheid, tactiliteit en eenvoud.