Ontwerper Martha Nash wint Kazerne Design Award 2024

EINDHOVEN – Op 7 mei heeft ontwerper Martha Nash de vijfde Kazerne Design Award gewonnen. Deze prestigieuze prijs, bedoeld om recent afgestudeerden van de Design Academy Eindhoven te stimuleren, omvat een expositie van het genomineerde werk, een geldprijs van 5.000 euro en de nodige erkenning in de ontwerpwereld.

Martha Nash, afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk, ontving de award voor haar innovatieve project ‘MarthaMarthaMarthacoin’. In dit werk onderzoekt zij op humoristische wijze de invloed van cryptomunten en financiële systemen. Ze creëerde de eerste analoge cryptomunt, de ‘MarthaMarthaMarthacoin’, en een uniek ruilsysteem met keramieken varkentjes. Hierdoor maakt ze complexe en vaak abstracte onderwerpen zoals cryptogeld tastbaar en begrijpelijk.

Naast Martha Nash waren ook Alissa Guillouet, Seungbee Han, Ben van Kemenade, Niels Nijman, Daan Overgaag, Pierre Salaün, Clemens Tomlow, Lotte Wigman en Willem Zwiers genomineerd voor de Kazerne Design Award 2024.

De jury bestond uit Kiki van Eijk (Kiki and Joost), Annemoon Geurts (Kazerne), Jan Hoorntje (Rotary Club Eindhoven-Soeterbeek) en Daphna Isaacs (Daphna Laurens). De expositie met het werk van alle genomineerden is tot eind september te bezoeken in de Kazerne, Paradijslaan 2-8 in Eindhoven. Bezoekers zijn welkom van maandag tot en met zaterdag vanaf 12.00 uur en de toegang is gratis.