Dorian Renard

“Gefascineerd door glas, en hoe ambachtsmensen hun kennis toepassen op dit steeds veranderende materiaal, wilde ik met diezelfde bewondering kunststoffen bekijken.”

Dorian Renard onderzoekt hoe oeroude ambachtelijke technieken kunnen worden aangepast om nieuwe materialen te bewerken. In het bijzonder inspireerde het vervangen van glas door acryl de ontwerper tot een uitgebreid onderzoek naar hoe plastics worden gewaardeerd. Om het negatieve aura dat om het materiaal heen hangt te doorbreken, probeerde hij het opnieuw leven in te blazen met door het aan oude vaktechnieken te verbinden. Voor The Beauty of Distortion probeerde de ontwerper acryl te blazen alsof het glas was, een uitdaging die hij vergelijkt met het tekenen van een perfecte cirkel.

The Beauty of Distortion door Dorian Renard is nu te zien in de Kazerne expo The Circle – Dutch Invertuals. Nieuwsgierig? Kom een kijkje nemen! We zijn dagelijks geopend vanaf 12:00.