Nieuwe expo: The Circle

In de tentoonstelling The Circle richt het collectief Dutch Invertuals zich op een van de meest iconische vormen van ons universum. Meer dan 25 toonaangevende designers, waaronder Nina van Bart, Satomi Minoshima, Baiba Soma,  Bram Vanderbeke, Nel Verbeke en Jeroen Wand (zowel aanstormend als gevestigd talent), tonen hun persoonlijke visie op deze vorm der vormen. In 2019 was The Circle al te zien tijdens Salone del Mobile in Milaan en de Dutch Design Week in Eindhoven. Aangevuld met nieuwe werken staat de expositie nu voor een langere periode dan een festivalweek in Home of Design Kazerne in het hart van designstad Eindhoven. 

Over The Circle
“In tijden van verdeeldheid en onrecht staat de cirkel symbool voor samenwerking en verbondenheid. We moeten terug naar de oorsprong om uit te vinden wat fundamenteel is. Het interpreteren van de cirkel dwingt elke Invertual om te identificeren wat essentieel is in zijn of haar leven,” aldus curator Wendy Plomp. Zij vroeg de ontwerpers de cirkel opnieuw te ontwerpen.

De persoonlijke visies op de vorm der vormen tonen een rijke verscheidenheid aan autonome ontwerpen; van conceptueel tot concrete ontwerpen en van filosofisch tot meer mathematisch. Ook het tentoonstellingontwerp van Daphna Laurens is gebaseerd op de cirkelvorm. Bezoekers kunnen de werken vanaf een rond podium bekijken. Samen met  monumentale gordijnen werpt deze beloopbare cirkel een nieuw licht op de industriële tentoonstellingsruimte van Kazerne.

Over Dutch Invertuals
Onder leiding van Wendy Plomp presenteert het collectief Dutch Invertuals zich al tien jaar tijdens internationale design festivals. In de expositie in Kazerne is een selectie van Dutch Invertuals’ designers te zien, waaronder aanstormend en gevestigd talent zoals Architects of Identity (Edhv), Daphna Laurens, Raw Color en Martens & Visser, die al die jaren al een belangrijke rol spelen in het collectief.

De tentoonstelling The Circle is tot juni te zien
Kazerne is dagelijks open van 12:00 tot middernacht. Bezoekers kunnen er eten, drinken, werken en ontspannen omring door de tentoonstelling. Toegang tot de tentoonstelling en Wi-Fi zijn gratis, rondleidingen op aanvraag. Kazerne is te vinden aan de Paradijslaan 2-8, hartje Eindhoven

The Circle Features: Architects of Identity (Edhv), Nina van Bart, Daniël de Bruin, Amandine David, Willem van Hooff, Studio Joachim Morineau Daphna Laurens, Max Lipsey, Carlo Lorenzetti, Martens & Visser, Satomi Minoshima, Raw Color, Dorian Renard, Schimmel and Schweikle Tijmen Smeulders, Baiba Soma, Jelle van Twillert, Bram Vanderbeke, Nel Verbeke, Jeroen Wand.