NEW ICONS - Rietveld now

31 Mei. 2017 — 09 Okt. 2017

Wie zijn de designvernieuwers anno 2017? Als Rietveld nog leefde, wat zou hij dan nu maken? Zou hij Maarten Baas heten? Jelle Mastenbroek, Jella Lena van Eck of anders? We zijn benieuwd naar uw mening!

In 2017 viert Nederland het honderdjarig bestaan van De Stijl. Met een grote expositie sluit de Kazerne aan op het themajaar Mondriaan tot Dutch Design. Daarbij gaat het podium voor design nadrukkelijk voorbij aan de uiterlijke karakteristieken van De Stijl, aan de rechte lijnen en
primaire kleuren. De focus ligt bij de inhoud: bij de versmelting tussen vorm en functie en de zoektocht naar een nieuwe universele taal om de huidige maatschappij te duiden. Met designers en publiek poogt de Kazerne de tijdgeest te doorgronden en te voorspellen welke designers de tand-des-tijds zullen doorstaan. Benieuwd naar de nieuwe potentiële iconen? Kom kijken, stem en laat je inspireren!

Met werk van onder andere Maarten Baas (Milano Design Award 2017 Best Concept Winner), Jelle Mastenbroek en jong talent Jella Lena van Eck. Meer namen volgen!

Come to eat, drink and get inspired!
Loop gewoon binnen om de expo te bekijken of reserveer nu alvast voor een lunch, borrel of diner. Nieuwsgierig naar de betekenis van design? Kijk in de agenda voor inspirerende events!


In de week van 22 t/m 28 mei bouwen wij de nieuwe expositie op.Datum: 31 Mei. 2017 — 09 Okt. 2017